Blog afbeelding MYOB Thankuslater

Ja jongens, de eerste warme dagen van het jaar zijn een feit! Je hoort het Piet Paulusma al zeggen: “Tijdens deze prachtige dagen kunnen we heerlijk genieten van het zonnetje op ons gezi….” En door het raam naar buiten kijken en wegfikken  zul je bedoelen?! Voor iedere hardwerkende loonslaaf die het liefst zijn hoofd in de ijskast wilt stoppen en het daarbij wilt laten hebben we een aantal out-of-the box tips.

Tip 1: Beperk je kledingstukken tot het minimum. Als zelfs die linnen blouse niet cool genoeg is kun je ook back to basics overwegen. Een vijgenblad is vaak wel voldoende.
Tip 1.1: Controleer wel of je collega’s veel bezig zijn met #meetoo / preuts van aard zijn. In beide gevallen kun je het best ook een zonnebril/masker opzetten. De luchtige incognito look werkt voor iedereen.
Tip 2: Boek een last minute naar IJsland, afkoeling gegarandeerd.
Tip 3: Zorg voor voldoende vocht. Scheutje wodka bij je glaasje water en klaar is Kees. Je geklets met dubbele tong zal niemand opvallen. Het is 25 graden, kan jij het helpen…
Tip 4: Pak je rust. Zet de zonnebril die je waarschijnlijk toch al bij je had op en sluit je ogen. Plaats je hand quasinonchalant onder je kin om knikkebollen te voorkomen en tegelijkertijd een geconcentreerde indruk te maken. Let op: mocht je hand door het zweet onder je kin wegglijden, lees dan de aansluitende tip:
Tip 4.1.: Kijk verbaasd om je heen en creëer afleiding. ‘Wie gaat er dit weekend nog wat leuks doen?’
Tip 5: Reik naar de stapel documenten op je bureau, maar bedenk je dan toch weer. Herhaal dit gedurende de dag.
Tip 6: Loop nietsvermoedend richting de gang en geef onopgemerkt een tik tegen het brandalarm. De sprinklers zullen voor voldoende afkoeling zorgen. En bij echte mazzel gaat het kantoor voor weken dicht en kun je sowieso naar IJsland.
Tip 7: Indien alle voorgaande opties niet uitvoerbaar zijn, neem dan ontslag. Het lijkt misschien rigoureus, maar op de lange termijn zul je een gevoel van bevrijding ervaren. Eventuele financiële achteruitgang kan voorkomen worden door je op te geven voor een cursus naaktschilderen (als model). Die kleding had je toch al ingeruild voor een vijgenblad en de mensen zijn over het algemeen gezellig. Zet het idee voor je vakantie naar IJsland in de koelkast.
Tip 8: Maak van je werkdag een wedstrijd: wie het eerst naar huis gaat wint.
Tip 9: Mocht iedereen op kantoor jaloers zijn op jouw goede tips, maak dan van de nood een deugd en vraag er geld voor. Kun je toch nog naar IJsland.

#thankuslater