Blog tekst Hemels

Dinner in the sky Nederland verwent op ieder vlak!

Na maanden van dichtbij de voorbereiding van één van de meest spectaculaire evenementen van 2017 te hebben meegemaakt, was het vrijdag 18 augustus dan eindelijk zover: de eerste editie van Dinner in the Sky Nederland, georganiseerd door de Belafonte Event Group. Ik had er al veel over geschreven én over gelezen en tot mijn grote verrassing kreeg ik vanuit Ben de Rooij en Dennis van der Zande een uitnodiging om samen met mijn collega mee naar boven te gaan. In de high-wine ronde welteverstaan: ze hadden het niet beter uit kunnen kiezen.

Naar boven
Locatie voor het spektakel was Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Direct bij aankomst begon de beleving. De auto werd weggereden en een ontzettend vriendelijke gastheer begeleidde ons – gearmd en wel – een met rode loper beklede trap op naar boven. Eenmaal binnen werden we opgewacht door een heerlijk glas champagne. Het weer viel niet tegen en dus namen we buiten plaats op het terras in de kasteeltuin, waar tevens de indrukwekkende hijskraan met hangend restaurant stond opgesteld. Ja, daar zouden we over een klein half uurtje mee naar boven gaan.

Een korte uitleg bereidde ons voor op wat er stond te gebeuren en na wat zenuwachtige lachjes moest iedereen er toch echt aan geloven. Een team van technici begeleidde ons naar onze plaatsen, waar we in een raceachtige stoel werden vastgesnoerd. Voor ons waren chef-kok Marc Smeets en diens collega al druk bezig met de voorbereiding. Nadat alle andere gasten aan “tafel” plaats hadden genomen en ook zanger Remko Harms zijn plaats op het plateau had in genomen was het moment daar. We gaan naar boven!

Voltreffers
Met mijn telefoon vastgeklemd in mijn hand – camerastand aan – probeerde ik in me op te nemen wat er gebeurde. ‘Wat gaaf is dit!’ Zo hoog, zo’n fantastisch uitzicht, de wind door mijn haren, man, te gek! Het is zeker spannender dan je van tevoren in kunt schatten en ja, de eerste minuten ben je heel druk bezig om alles vast te leggen en het perfecte plaatje te schieten, maar daarna is het echt genieten. De eerste wijn die werd uitgeschonken was een droge witte, een fijne Zuid-Afrikaan. Al snel volgde  ook het eerste gerecht: een lauwwarme gamba met een crème van bloemkool. Een voltreffer.

Ook de tweede wijn was lekker en bijpassend gerecht, zeebaars als een cheviche, met tomaat, mango en avocado, was om te smullen. En hier bleef het niet bij. Als derde gerecht toverde de chef een bavette met asperges tevoorschijn. Pure verwennerij. Ondertussen bleef het uitzicht ons verbazen, maar het lekkere eten en dito wijn trokken constant onze aandacht. De muziek van Remko Harms zorgde er bij elkaar voor dat we ons geen seconde verveelden. We sloten af met Eton Mess: een combinatie van knapperige meringues, rood fruit en slagroom. Als je je nog niet hemels voelde, was dat wel het moment.

De 45 minuten die we boven hebben gespendeerd vlogen voorbij. Natuurlijk was het jammer dat we na al die verwennerij voor zowel het oog als de smaakpapillen weer naar beneden moesten, maar het is een absolute ervaring om nooit te vergeten. Niets wat ik eerder over deze beleving had geschreven was gelogen: het is inderdaad verdraaid uniek.

Belafonte Event Group, bedankt!

www.dinnerintheskynederland.nl
info@belafonteeventgroup.com