Blog afbeelding MYOB Back on Track

Het is vandaag 10 april. Een soort van jubileum, want het is vandaag precies een half jaar geleden dat wij onze laatste blog schreven. Ja. Sorry.

Onze klanten kunnen we het heel goed vertellen. “Wees consequent!” “Post wekelijks!” “Laat wat van je horen!”. Maar ja, de waan van de dag hè? Wij hebben er ook last van. Zoals Marco het ooit zong: dagen werden weken, weken werden maanden en maanden werden een half jaar. Maar wij gaan dit gevecht wel winnen! Vanaf nu gaan we weer wekelijks bloggen.

Toegegeven: het was best druk het afgelopen half jaar. Goed druk, begrijp ons niet verkeerd. Toen vorig jaar de verschuiving in is gezet van Write your own business naar Mind your own business is er best veel veranderd. Van enkele (web)teksten en interviews naar complete marketingconcepten. Fantastisch! Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Mind your own business nog steeds een startende onderneming is en voor je goed en wel aan alle processen gewend bent, het werk op de juiste manier hebt verdeeld en ook al je klanten goed hebt bediend, is het, ja inderdaad, een half jaar verder.

Neemt niet weg dat we sterker zijn dan ooit. Met een vast team werken we dagelijks aan de mooiste projecten en zijn we goed op weg om van Mind your own business een gevestigde naam in communicatieland te maken. Dat het – om dat voor elkaar te krijgen – extreem belangrijk is om zelf naar buiten toe te communiceren, dat weten we natuurlijk allang. Vandaar ook deze blog.

Waar we dan in hemelsnaam over gaan praten? Nou, dat is simpeler dan je denkt. Gewoon over wat ons bezighoudt. Over projecten die we doen, of mooie initiatieven waar we bij betrokken zijn. Waarschijnlijk gaan we jullie ook weer bestoken met gelul over voetbal. Dat is op maandagochtend nu eenmaal het belangrijkste onderwerp van gesprek. En ook al is niet ieder teamlid fan, toch zijn we er allemaal van overtuigd dat we wel als een voetbalteam moeten opereren. In dat geval ben ik – Rosanne – de trainer, coach, aanvoerder, hoe je het ook noemen wilt. En als ik één ding geleerd heb tijdens mijn zeer onverdienstelijke voetbalcarrière is het wel dat je het niet alleen kunt. Dat teamprestaties kunnen leiden tot ongekende resultaten. Dat je elkaar beter kunt maken en vooral dat iedereen zich prettig moet voelen op zijn positie. En dat het fantastisch is wanneer je een beroep uitoefent dat eigenlijk je hobby is. Het is helemaal niet gek dat ieder jong jochie profvoetballer wil worden. Geld verdienen met hetgeen je het aller- allerleukst vindt, dat is toch geweldig?

Gelukkig is dat precies wat we binnen Mind your own business doen. Ieder op zijn eigen positie, met eigen kwaliteiten, maar wel met hetzelfde doel: doen wat je leuk vindt. Laatst kreeg ik van een klant te horen dat we een opdracht binnen hebben gehaald omdat we zo ontzettend enthousiast overkwamen. Nu snappen jullie allemaal waar dat vandaan komt.

Je ziet het: als ik eenmaal begin, komt er een stroom woordenkots op gang waar geen einde aan komt. Maar ik bewaar de rest van mijn schrijfsels voor een volgende keer. Dan kunnen we die consequentie misschien eindelijk vol gaan houden.

Dag hoor!